13230
11:27 18.092018

Британці проведуть експертизу золоторудних родовищ Закарпаття

Економіка 4268

BezыmiannыiКомпанія-інвестор Avellana Gold, яка володіє спецдозволами на видобуток золота й поліметалів на Закарпатті, підписала контракт з консалтинговою компанією Wardell Armstrong International.

Британські експерти проведуть оцінку мінеральних ресурсів і запасів родовищ у Мужієво та Берегово, повідомила прес-служба Компанії.

“Ми раді підписати першу угоду з надання незалежної оцінки мінеральних ресурсів Мужіївського родовища (WRE) та попереднього аналізу родовища в Берегово. Wardell Armstrong LLP (WAI) – незалежна консалтингова компанія, яка спеціалізується в галузі гірничодобувної та обробної промисловості з 1837 року. Ми вважаємо, що знання та досвід такої всесвітньо відомої компанії допоможуть підтвердити наше бачення ресурсної бази, і розробити стратегію розвитку наших українських активів відповідно до міжнародних вимог економічної оцінки (так зване Bankable Feasibility Study) – розповів Андрій Смолін, керівник українського представництва компанії Avellana Gold.

Важливо також, що незалежна експертиза WAI допоможе дослідити невивчений досі потенціал українських Карпат у видобутку золота і поліметалевих руд, що матиме глобальний вплив на розвиток галузі в Україні.

“Співпраця з Wardell Armstrong International додає нам впевненості, що наш амбіційний проект буде підкріплений однією з кращих експертиз у галузі. Нашим першим етапом буде підтвердження економічних ресурсів родовищ. Наступний крок – підтвердження ідеї суттєвого розширення поліметалічної мінералізації, що залягає набагато глибше і проходить по території Берегівщини. Все це наближає нашу довгострокову мету – довести неврахований досі потенціал українських Карпат і вирішити наріжний камінь гірничодобувної промисловості в Україні. Зараз ми очікуємо, що результати незалежної оцінки дозволять нам остаточно визначитися із структурою фінансування та затвердити параметри фінансової стратегії”, – зазначив Брайан Севідж, виконавчий директор Avellana Gold.

Нагадаємо, Avellana Gold займається розвідкою і розробкою родовищ корисних копалин в Україні та країнах Східної Європи. У 2016 році Avellana Gold придбала підприємства «Карпатська рудна компанія» і «Західна геологорозвідувальна компанія», що володіють спеціальними дозволами на видобуток і розвідку поліметалевих руд у Західній Україні (Мужіївське, Берегівське і Квасівське родовища). Компанія розробила проект з видобутку поліметалів, у який планує інвестувати близько $100 млн.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах