13191
22:00 14.092018

Будівельній компанії з Івано-Франківщини доведеться сплатити понад мільйон гривень штрафу за нелегальних працівників в Ужгороді

Економіка 4307

bk

Наслідком інспекційного відвідування одного з будівельних майданчиків Ужгорода, що проходило за участі працівників Нацполіції і журналістів, стало винесення постанови про накладення штрафу на приватну  багатогалузеву  виробничу-торгову  компанію з Івано-Франківщини, що здійснювала будівництво в обласному центрі Закарпаття.

Як встановили посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області, на момент інспекційного відвідування на будмайданчику нелегально працювало 10 мешканців Закарпаття. Жодних документів, які підтверджували б факт перебування цих громадян у трудових відносинах із вказаною фірмою, її керівництво на вимогу фахівців Управління Держпраці не надало. Тож  відповідно до абзацу 2 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору на  приватну  багатогалузеву  виробничу-торгову  компанію  накладено штраф у  розмірі  1116900 гривень.

–Використання суб’єктами господарювання найманої праці без оформлення трудових відносин з найманими працівниками, – нагадує очільник Управління Держпраці у Закарпатській області Богдан Дорош, – є грубим порушенням норм чинного законодавства. На жаль, таке ганебне явище, як «зарплата в конвертах» прижилося і на Закарпатті, і в Україні загалом,  завдаючи значних збитків самим роботодавцям, найманим працівникам та державі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах