11954
08:55 4.072018

Закарпатські обранці клопотатимуть про передачу мостових ферм у власність громаді села на Міжгірщині

Економіка 2273

9Йдеться про можливість передачі із державної власності мостових ферм, які перебувають у сфері управління Міністерства оборони України, у комунальну власність територіальної громади с. Колочава Міжгірського району.

Депутати облради розглянуть проект рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо можливості передачі із державної власності мостових ферм, які перебувають у сфері управління Міністерства оборони України». З таким поханням звернулися до обласних обранці органи місцевого самоврядування Міжгірщини.

У документі зазначається, шо у 2008 році командування військової частини А-1927 (м. Виноградів) для забезпечення реалізації Указу Президента України від 27 липня 2008 року за № 39301/0/1-08 «Про ліквідацію наслідків повені 23-27 липня 2008 року», передало у тимчасове користування Колочавській сільській раді мостові ферми механізованого мосту ТММЗ. Завдяки цьому вдалося вирішити питання забезпечення мостовими переходами значної частини населення присілків, які входять до складу сільської ради (близько 3 тис. жителів), повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба Закарпатської облради.

Однак, у 2017 році керівництво військової частини А-1927 (м. Виноградів) звернулося до Колочавської сільської ради з вимогою про демонтаж та повернення мостових ферм військовій частині.

Враховуючи соціальну значимість цього питання, – наголошується в документі, – депутати облради звертаються із проханням позитивного вирішення можливості передачі у комунальну власність територіальної громади с. Колочава мостових ферм, які на сьогодні є єдиним засобом, що забезпечує сполучення населення присілків з адміністративним центром села.

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах