11924
16:34 30.062018

На закарпатських дорогах з'являться велодоріжки

Економіка 4583

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вводить обов’язкове проектування велосипедних доріжок і смуг при новому будівництві та реконструкції доріг. Про це повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе, передає Економічна правда. 

18176114040-1За словами чиновника, відповідна норма міститься в новій ДБН В.2.3-5: 2018 “Вулиці та дороги населених пунктів”.

“У всіх цивілізованих країнах Європи і світу велосипеди є чудовою альтернативою громадському транспорту або авто… У нас можливо теж багато хто хотів би так їздити на роботу, але через відсутність організованого велосипедного руху, окремих велодоріжок і смуг, це не тільки незручно, але й небезпечно”, – написав він.

Так, згідно з новими ДБН, велосипедні доріжки та велосипедні смуги слід облаштовувати на територіях житлових і промислових районів, комунально-складських зон, на магістральних вулицях безперервного та регульованого руху, вулицях місцевого значення, селищних та сільських дорогах, що забезпечують під’їзд велосипедистів до житлових, громадських будинків, промислових підприємств, об’єктів масового відвідування, відкритих автостоянок і гаражів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах