11598
19:25 14.062018

Україна посилить співпрацю з Організацією економічного співробітництва та розвитку

Економіка 2857

Співробітництво та партнерство України з Організацією економічного співробітництва  та розвитку (ОЕСD) буде посилене і розглядається як дієвий інструмент для досягнення цілей в рамках обраного Україною курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

5b2275dc6ed20140520551Про це повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко під час конференції «Зміцнення центру Уряду в Україні: уроки країн-членів ОЕСD».

«Для Уряду наразі постали нові виклики, які потребують централізованої та злагодженої роботи усіх учасників процесу: запровадження стратегічного планування, забезпечення координації та моніторингу реалізації державної політики, її обґрунтованість, перегляд функцій Секретаріату Кабінету Міністрів України. Останній має стати менш консервативним та більш гнучким і адаптованим до змінних обставин», – сказав він.

Він підкреслив, що саме тут, як історія успіху, вбачається досвід країн ОЕСD, який буде перейнятий для досягнення поставлених цілей. І протягом останніх років Уряд України проводить активну роботу щодо поглиблення співпраці з цією організацією, спрямованої на підтримку діяльності у сферах державного управління, боротьби з корупцією, розвитку секторної конкурентоспроможності, управління державними підприємствами, розвитку малого та середнього підприємництва, удосконалення системи податкового адміністрування, розвитку статистики.

«Завтра ми будемо підписувати угоду між Урядом України та OECD, щоб ефективніше використовувати ресурс організації в своїй роботі. Я впевнений, що реформа державного управління має проходити в тісній співпраці з організацією. Ми сподіваємося, що використання кращого світового досвіду з управління ринковою економікою, дослідження та експертиза з питань розвитку державного управління країн ОЕСD дуже допоможе нам в подальшій роботі», – констатував Олександр Саєнко.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах