11473
12:08 8.062018

Закарпатцям відшкодовуватимуть ще більше коштів на повернення теплих кредитів

Економіка 3800

Закарпатці, як і раніше, можуть отримати державну безповоротну фінансову допомогу на впровадження енергоефективних заходів – «теплі кредити».

1

Йдеться про 20% (але не більше 12-ти тисяч гривень) на придбання негазових/неелектричних котлів, 35% (але не більше 14-ти тисяч) – на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів та 40% (але не більше 14-ти тисяч в розрахунку на одну квартиру) для ОСББ/ЖБК для загальнобудинкових заходів. Якщо позичальником є людина, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, то розмір відшкодування становитиме 35% як за напрямком придбання котлів, так і для інших енергоефективних заходів, але не більше 12 000 гривень. Якщо в складі ОСББ є родини-отримувачі субсидії, таке ОСББ отримує відшкодування у середньозваженому розмірі між 40% і 70% — залежно від кількості квартир-субсидіантів. Серед фінансових установ, котрі уповноважені видавати «теплі кредити» – Ощадбанк та Укргазбанк. А також ПриватБанк, який наразі кредитує в цьому напрямку ОСББ та ЖБК, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба ОДА.

До державної фінансової допомоги, нині закарпатці також мають можливість отримати додаткові 15% відшкодування частини відсоткової ставки на «теплі кредити», завдяки Програмі енергоефективності та енергозбереження Закарпатської області, яка фінансується з обласного бюджету. З метою реалізації зазначеної Програми, 8 червня, департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства Закарпатської ОДА (як головний розпорядник коштів по Програмі), в особі директора Едуарда Маляра та очільники уповноважених фінустанов – керівник обласної філії «Ощадбанку» Оксана Хрипак та «Укргазбанку» Андрій Коляско підписали договір про співробітництво. Документ встановлює основні умови та принципи співпраці в процесі відшкодування з обласного бюджету частин відсоткової ставки за кредитами, отриманими населенням на заходи з енергозбереження.

Загалом цьогоріч закарпатці взяли «теплих кредитів» на суму 23 мільйона гривень.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах