11397
13:08 6.062018

«Єдине вікно» на Закарпатській митниці стає популярнішим серед підприємців

Економіка 2726

Протягом травня 2018 року посадові особи Закарпатської митниці ДФС оформили майже 14 500 митних декларацій, з яких у митному режимі «експорт» – 5702, у режимі «імпорт» – 6366 та 2422 у режимі «транзит».

Митниця-проп

При цьому загальна кількість оформлених в останньому місяці весни митних декларацій з використанням інформаційної системи за принципом «єдиного вікна» становить 9059, що становить 76,9%.

За словами фахівців Закарпатської митниці ДФС, з кожним місяцем простежується позитивна динаміка зростання кількості митних оформлень із застосуванням принципу «єдиного вікна». Зокрема, у лютому поточного року відсоток оформлених заявок із застосуванням такого принципу становив 34,6% (4756), у травні цей показник складав уже 37,5% (5437 оформлених заявок), повідомила «Карпатському об’єктиву» ДФС у Закарпатській області.

Наразі все більше підприємців використовують цей порядок контролю за переміщенням товарів через митний кордон України, оскільки це сприяє безперешкодному здійсненню зовнішньоекономічної діяльності суб`єктами господарювання передусім у плані спрощення процедури митних оформлень і зменшення корупційних ризиків.

Нагадаємо, що система «Єдине вікно» повністю автоматизованою і дозволяє подавати документи один раз в одне місце, передбачає створення єдиної електронної бази даних, що дозволяє контролюючим органам та митницям в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України і про результати здійснення державних видів контролю.

Наразі виконання митних формальностей, пов’язаних із електронним декларуванням товарів, митним та іншими державними видами контролю товарів із застосуванням принципу «єдиного вікна» є обов’язковим в усіх місцях митного оформлення.

Виключення з цього правила, до 1 лютого 2019 року, становлять випадки:

– переміщення товарів транзитом;

– вивезення за межі України товарів морським, залізничним та авіаційним транспортом;

– ввезення товарів у поштових та міжнародних експрес-відправленнях.

У цих випадках принцип «єдиного вікна» може застосовуватися підприємствами на добровільній основі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах