11225
09:43 25.052018

Закарпатські митники спільно з науковцями УжНУ провели круглий стіл щодо реформування митниці

Економіка 2766

Участь в цьому круглому столі є частиною системної діяльності, спрямованої на підвищення рівня обізнаності громадян, суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності щодо реформування роботи митниці та новацій митного законодавства.

IMG_8222

За словами Лілії Дорофеєвої – начальника юридичного відділу Закарпатської митниці ДФС, кандидата юридичних наук, доцента кафедри кримінального права та процесу юридичного факультету ДВНЗ «УЖНУ» незважаючи на те, що зараз митниця орієнтується на надання якісного сервісу, вона не перестає виконувати контрольну функцію. Задача номер один, аби контроль був не нав’язливим і щоб громадяни та суб’єкти ЗЕД мінімально відчували на собі виконання фахівцями митниці контрольних функцій.

Захід проходив в рамках «Фестивалю науки» на базі Ужгородського національного університету, повідомила «Карпатському об’єктиву» ДФС у Закарпатській області.

Фахівці Закарпатської митниці ДФС, спільно з науковцями юридичного факультету УжНУ, представниками Обласного об’єднання організацій роботодавців «Закарпаття», Територіального відділення «Асоціації платників податків України» у Закарпатській області та студентів найбільшого університету краю провели жваву дискусію під час круглого столу на тему: «Реформування державної митної справи в Україні».

Учасники круглого столу говорили про митний пост-аудит в Україні та проблемні аспекти його здійснення, систему управління ризиками у сфері митного контролю, розбудову перспективних пунктів пропуску у Закарпатській області, створення автомобільних сервісних зон, технічні засоби митного контролю, підготовку й підвищення кваліфікації співробітників митниці, можливість проходження практики студентів на митниці, боротьбу з корупцією.

Зважаючи на такий перелік питань, обмежений час, насичений та змістовний діалог, учасники дійшли висновку, що кожне з обговорюваних питань заслуговує на окремий «круглий стіл». Відтак домовились про можливість створення постійної діючої комунікаційної площадки Наприклад, дискусійний клуб. Участь у ньому зможуть брати митники, науковці (юристи, економісти, правники), представники суб’єктів зовнішнього економічної діяльності і генерувати зміни до законодавства, навчатись і навчати практичній його реалізації.

Варто зазначити, що співробітники Закарпатської митниці ДФС постійно беруть участь в подібних заходах та сприяють їхньому проведенню. Яскравим прикладом цього є «Митна школа», яка в цьому році проходила вже втретє, починаючи з 2016 року. Крім того, нещодавно, задля підвищення рівня правових знань майбутніх юристів та популяризації професії митника, фахівці митниці провели ознайомлення групи студентів-правників із практикою роботи митного пункту пропуску «Тиса».

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Закарпатець посеред ночі увірвався в будинок односельчанки та пограбував жінку
13:40
Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру
12:44
На території Чопської лікарні сталася пожежа
12:27
Всі новини