11092
21:16 18.052018

У Хусті закликали будувати кар`єру в Україні. ФОТО

Економіка 3917

Сьогодні, 18 травня, у Хусті відбулася цікава подія – ярмарок кар`єри, організований Хустським міськрайонним центром зайнятості. Захід пройшов під гаслом “Будуй кар`єру в Україні”.

DSC00833

Цього дня більше двох десятків підприємств та організацій знайомили школярів  Хустщини – учнів 9-11 класів – із діяльністю своїх компанії, надавали інформацію про наявні вакансії, умови стажування та проходження практики. До участі у ярмарку долучилися і навчальні заклади, зокрема Закарпатський базовий державний медичний коледж, Хустський професійний ліцей сфери послуг та Хустський професійний ліцей, пропонуючи послуги щодо навчання та здобуття професій.

“Ярмарок кар`єри – це той майданчик, де служба зайнятості збирає тих, хто вже шукає роботу, тих, хто буде навчатися, здобувати спеціальність і шукатиме роботу й роботодавців, котрі мають вакансії і зацікавлені, щоб до них йшли кваліфіковані кадри.

Основним напрямком роботи служби зайнятості сьогодні є профорієнтаційна робота, тому ми починаємо працювати вже з учнями  8 класів, щоб вони могли свідомо обрати собі професію”, – поділилася з “Карпатським об`єктивом” заступник директора Закарпатського обласного центру зайнятості Ольга Сівач.

За словами чиновниці, сучасний ринок праці потребує в основному робітничих професій, підтверженням цьому є той факт, що із 1 280 зареєстрованих вакансій 1208 – це вакансії робітничих професій. Саме тому на захід організатори запросили представників професійно-технічних закладів, щоб ті роз`яснили молоді, що можна бути успішним і працювати вдома, на Закарпатті, здобувши робітничу професію.

“Наша мета – щоб молоді люди залишалися жити в Україні, щоб мали роботу з гідною заробітною платою, а кожен роботодавець мав ту кваліфіковану робочу силу, яка б могла його повністю задовольнити “, – зауважила Ольга Сівач.

Протягом заходу у фойє діяли виставкові ознайомчі стенди та проводилася  презентація запропонованих послуг. Школярі мали чудову нагоду поспілкуватись з потенційними роботодавцями та представниками закладів освіти, а також взяти участь у майтер-класах із надання першої медичної допомоги, художньої ліпки, зав`язування шалика тощо.

Богдана КЛЕКНЕР

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини