10973
22:33 7.052018

Про обмеженння руху автівок у пішохідній частині міста говорили на зустрічі у міській раді

Економіка 2694

Обмеження руху транспортних засобів у центральній пішохідній частині міста обговорили сьогодні на зустрічі з Ужгородським міським головою Богданом Андріївим підприємці, які мають магазини, кав’ярні у центрі міста, керівники навчальних закладів. Ініціював таку зустріч міський голова.

1 (1)Наприкінці минулого тижня перекрили в’їзд на набережну Незележності – біля приміщення Нацбанку, таким чином зробивши нарешті набережну справді пішохідною, вільною від автівок. Однак у центрі міста працюють кав’ярні, ресторани, продуктові магазини, і туди потрібно доставляти товар. Тому радилися, який би графік в’їзду у пішохідну зону був прийнятний представникам бізнесу, але врахував і те, що на набережній, зокрема, знаходяться два навчальні заклади, багато школярів виходять на перерві гуляти, йдуть вранці до школи, і вони повинні бути у безпеці, а про неї, на жаль, не йдеться, адже тут їздили машини, які розвозять товар.

Богдан Євстафійович згадав випадок, коли минулого року під час свята Останнього дзвоника, коли йшла урочиста лінійка і на набережній були сотні дітей та батьків, у центр заїжджала величезна вантажівка. Такі речі є неприпустими, наголосив міський голова. Крім того, набережна – улюблене місце прогулянок ужгородців, батьків з дітками, туристів.

3 (1)

Директор Лінгвістичної гімназії Любов Попович зазначила, що заклад працює з 8.30, деякі діти приходять з восьмої години, вони можуть не побачити машину чи не зреагувати вчасно, що може призвести до трагічних наслідків. Тому схвально поставилася до обмеження руху на набережній.

Такої ж думки і директор ЗОШ №3. Світлана Фесенко зауважила, зокрема, що із підприємцем, який привозить продукти у школу, вже відрегулювали графік завозу, до восьмої години їх привозять до їдальні, з цим проблем нема. А от те, що набережна стала вільною від машин, є дуже позитивним, діти нарешті можуть безпечно гуляти та не дихають вихлопними газами.

Більшість присутніх підприємців сказали, що їх влаштовує, що товар можна буде завозити у певний час: із 5.00 до 8.00. Лише кілька зауважили, що їм такий графік не підходить, бо торгують продуктами, що швидко псуються, до прикладу, морозивом, тому це питання міська рада опрацює додатково.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах