10970
20:22 7.052018

Ужгород – перше розумне та енергоефективне місто Закарпаття!

Економіка 3338

Про те, як досягти цієї мети і які кроки у цьому напрямку вже зроблено Ужгородською міською владою, говоритимуть під час громадського обговорення Плану дій сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) міста Ужгорода на публічному Форумі, який відбудеться 11 травня, у п’ятницю, о 11.00 годині в ужгородському культурно-історичному центрі «Совине гніздо».

Take-the-LEED-and-Go-GreenУ 2016 році рішенням № 304 Ужгородської міської ради місто Ужгород приєдналось до Європейської ініціативи – Угода мерів стосовно Енергії та Клімату. Це був знаковий крок для подальшого розвитку міста. Ставши підписантом Угоди Мерів, місто стало членом особливого «клубу» міст світу, яке задекларувало досягнути свою мету – стати розумним, комфортним, енергоефективним та дружнім до людей і природи містом.

У 2017 році, виконуючи зобов’язання, взяті підписанням Угоди Мерів, міська влада зробила послідовні кроки у сфері енергоефективності та сталої енергетики, зокрема розпочала процес розробки Плану дій зі сталого енергетичного розвитку міста.

План дій сталого енергетичного розвитку міста Ужгорода розроблено групою експертів протягом 2017-2018 років. Саме цей документ стане основним стратегічним документом розвитку міста у сфері сталої енергетики до 2030 року. Протягом цього часу місто бере на себе зобов’язання скоротити викиди парникових газів на 30 % та адаптувати місто до негативних впливів глобальних змін клімату. Цей План стосуватиметься енергомодернізації житлової сфери міста, бюджетних установ, транспорту, вуличного освітлення, сфери обслуговування та промисловості.

На Форумі кожен учасник зможе задати своє питання експертам чи продискутувати той чи інший пункт документу.

Програма Форуму включатиме:

  1. Вступне слово заступника міського голови Ігоря Фартушка
  2. Презентацію ПДСЕРу експертів Дмитра Сакалюка та Андрія Мартинюка
  3. Дискусії

 

Запрошуємо усіх містян!

Організатор: Ужгородська міська рада

Партнери: ГО «Екосфера».

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах