10590
17:57 7.042018

В Ужгороді модернізують систему вуличного освітлення. ВІДЕО

Економіка 4305

Передвеликоднє засідання сесії Ужгородської міської ради розпочалося із вирішення соціальних питань.

03_a43f9

Так, депутати проголосували за збільшення у 2018 році суми субвенції з надання медичних послуг населенню Ужгородського району, яке обслуговується у лікарнях міста. Ідеться про понад 1 мільйон 655 тисяч 515 грн. До порядку денного довключили питання щодо участі міста у залученні коштів кредиту Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). Фінансуватимуть видатки на модернізацію енергоефективності системи вуличного освітлення Ужгорода.

Богдан АНДРІЇВ

Ужгородський міський голова

Це норвезький фонд НЕФКО, ідеться про кошти у сумі 14 млн грн, це отримання кредиту під ставку 3% річних на 5 років. Нам вдасться модернізувати систему вуличного освітлення, це заміна понад 1000 старих ламп, інших допоміжних електричних приладів. Це, за підрахунками наших спеціалістів, дасть змогу місту економити 2,5 млн грн в рік. За рахунок енергозбереження – заощадження на оплаті за вуличне освітлення.

На засіданні депутати також підтримали Звернення до голови Верховної Ради України Андрія Парубія та голови парламентського Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслана Князевича. У документі – прохання невідкладно розглянути законопроект №6240 «Про забезпечення доступу до виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян».

Анжела БАБКІНА

представник ГО «Закарпаття-Донбас»

Ужгород прийняв більше півтори тисячі внутрішньо переміщених осіб. За соціологічними дослідженнями, проведеними ГО «Закарпаття-Донбас» 78% ВПО на Закарпатті, у разі припинення війни на Донбасі, хочуть залишитися в області. Для нас Ужгород – уже рідне місто. Хочемо мати право бути виборцями. Крім того, це стосується і трудових мігрантів (які працюють, живуть в Ужгороді, але не мають тутешньої реєстрації також позбавлені права голосувати.  

Змінами до бюджету Ужгорода на 2018-ий та до Програми економічного і соціального розвитку передбачається окрема субвенція на заходи ремонту та початку повноцінної роботи стадіону «Авангард». Передбачається відновлення покриття бігової доріжки, модернізації поля та залучення коштів іноземних інвесторів. Усе – задля можливості у майбутньому приймати в обласному центрі Закарпаття міжнародні старти та тренувальні збори із різних видів спорту.

Богдан АНДРІЇВ

Ужгородський міський голова

Є можливість капітального ремонту зеленого покриття на центральній чаші стадіону «Авангард», а також штучного покриття на одному із полів цього спортивного комплексу. Здійснюватиметься це за кошти угорської сторони. Є можливість також фінансування і розбудови так званої футбольної академії. Підтримана також пропозиція про фінансування відновлення бігової доріжки на стадіоні, вартістю 16 млн грн. кошти надійдуть із Фонду регіонального розвитку України. Ідеться про доріжку Mondo, подібних бігових є в Україні всього кілька. Це дозволить розвивати спорт у нашому регіоні.  

В урочистій атмосфері Почесними грамотами міської ради нагородили педагогів-хореографів народного художнього колективу «Студія сучасного танцю «Бліц». Адже тільки за крайній місяць «бліцівці» привезли до Ужгорода  7 золотих медалей змагань всеукраїнського та міжнародного рівня, uzhinform.com.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах