10413
17:53 29.032018

В лісових масивах ДП «Великоберезнянське ЛГ» проходили лісопатолочні обстеження

Економіка 2881

Учора, 28 березня, в лісових масивах ДП «Великоберезнянське ЛГ» були проведені лісопатологічні обстеження щодо здійснення санітарно-оздоровчих заходів для поліпшення санітарного стану лісів з метою недопущення розмноження та поширення стовбурових шкідників і хвороб лісу. Так, згідно повідомлень про появу ознак погіршення санітарного стану лісових насаджень, складених майстрами лісу підприємства, проводяться обстеження ділянок в осередках масового розмноження шкідників та хвороб лісу.

4-39-12

Обстеження на підприємстві проводилось комісією за участі спеціалістів ДСЛП «Львівлісозахист» Юрія Крамарця, Івана Чичерського, Любові Щербак, Олега Стебелецького, головного спеціаліста відділу охорони, захисту лісу та внутрішнього аудиту Закарпатського ОУЛМГ Юрія Стеблюка разом з лісовою охороною ДП «Великоберезнянський лісгосп» та в присутності голови Лютянської сільської ради Юрія Буца були проведені лісопатологічні обстеження лісових насаджень, пошкоджених вітровалами, вітроломами та враженими хворобами лісу на площі 39,5 га по Великоберезнянському (22,7га), Лютянському (4,6га) та Бистрицькому(12,2га) лісництвах на факт призначення їх до заготівлі та приведення в належний санітарний стан.

Після заготівлі на всіх місцях зрубів лісівниками будуть проведені роботи з лісовідновлення шляхом посадки мішаних лісових культур. Заліснення буде проведено в максимально стислі терміни, враховуючи тип умов місцезростання, головну лісоутворюючу породу та за технологіями, що перешкоджають розвитку патологічних процесів у лісових насаджень.

Заходи з поліпшення санітарного стану лісів, перелік заходів який планується на території того чи іншого лісництва можна знайти на сайті лісгоспу. Бажаючі можуть ознайомитись з законністю всіх видів лісогосподарських робіт.
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ
telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах