1035
20:26 29.062016

У Хусті ліквідовано ЖЕК

Економіка 4256

Таке рішення прийняли депутати під час ІV пленарного засідання ІV сесії Хустської міської ради VІІ скликання, яке пройшло 29 червня.

Хоч питання доцільності існування житлово-експлуатаційного комунального підприємства і викликало ряд дебатів, утім народні обранці зійшлися на думці, що наразі ЖЕК є пережитком радянської системи і практично збитковим підприємством.

-Не хочу зупинятися на окремих моментах, але на нині ЖЕК перестав виконувати покладені на нього колись державою функції. Зберігається стара модель управління будинками лише тоді, якщо немає альтернативи. У нас же в місті успішно створюються об’єднання співвласників, – зазначив Хустський міський голова Володимир Кащук.

Слід зазначити, що теоретично з 1 липня на території держави ЖЕКи мали б практично бути ліквідовані.

До речі, у місті над Тисою наразі створено 57 ОСББ.

-Довідки для отримання субсидій відтепер хустяни зможуть отримати у КП «Реклама-Хуст», а про склад сім’ї вже давно видаються в міській раді. Проте фактично ЖЕК буде ліквідовано тільки через два місяці після того, як про припинення його існування проголосували народні обранці. Такий термін для ліквідації передбачено чинним законодавством, – наголосив для редакції новин «Карпатського об’єктива» головний комунальник міста над Тисою Роман Щербан.

До речі, наразі підприємство ЖЕК №2 має заборгованість перед Пенсійним фондом. У цьому, зокрема, запевнив депутат Микола Аннишинець.

Що ж стосується техніки, яку мало у власності житлово-експлуатаційне комунальне підприємство, то її буде передано у користування іншій організації. Між іншим, на думку окремих «слуг народу» відсутність у населеному пункті ЖЕКів стане ще більшим стимулом краянам для створення ОСББ і як приклад, назвали Берегово, де ще раніше ЖЕК було ліквідовано.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах